Flera sajter men olika IP

I SEO-kretsar har det sedan en tid diskuterats om fördelarna med att sprida sajter på olika webbhotell och därmed olika IP-adresser. Fördelen ska uppstå när man länkar mellan sina sajter, då Google påstås värdera länkar inom samma IP lägre än om det är olika IP på de länkade sajterna.

Visst finns det en möjlighet att Google gör denna nedvärdering för att bekämpa spamlänkar som trissar upp rankingen. Om det nu är så viktigt så kanske man bör höra sig för med länkpartners om vilket webbhotell de ligger på. Nä, självklart inte! Strunta i denna overkill-SEO och kör på som vanligt med att samla dina sajter på ett webbhotell. Lägg kraften på att skapa bra innehåll och sajter som är till för besökarna, det gillar Herr Google.

Kostnaderna för detta experimenterande kommer dessutom bli väldigt höga oavsett om du har 5 eller 20 sajter. Flera startavgifter och månadsavgifter m.m. gör att dina sajter måste dra in mycket mer pengar än om du samlar dem under samma tak. Kostnader jag absolut inte tror du kommer tjäna in på en sådan uppdelning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *