Felanvända H2-taggar ska bort

Jag har gått igenom mina sidor och på några av dem använder jag H2-taggar som menyrubriker. Det handlar om en meny som jag delat upp i olika sektioner. T.ex har jag på Hamburgguiden rubriker i menyn som ser ut såhär:

<h2>Om Hamburg</h2>
<li>Menyval</li>
<li>Menyval</li>
<h2>Resa</h2>
<li>Menyval</li>
<li>Menyval</li>
<h2>Sevärdheter</h2>
<li>Menyval</li>
<li>Menyval</li>

Anledningen till detta var inte att försöka optimera vissa sökord, utan är en vana jag tror härstammar från då jag började använda CSS och rubriktaggar på allvar. jag ska ta bort alla H2-taggar i menyn och ersätta dem med en likadant stylad p-tagg.

Viktigast vid on-page-optimering (enligt mig)

  1. Innehållet ska vara kvalitativt och dina sökord ska upprepas ofta, men inte överdrivet. Det ska ju vara läsligt och meningsfullt för besökarna. Styckestaggar (p) ska alltid användas för textinnehållet på din sajt.
  2. Rubriktaggar ska användas occh de ska både innehålla ett relevant sökord, men samtidigt beskriva och sammanfatta texten bra för besökarna. Det ska bara finnas en huvudrubrik (H1) på varje sida. Använd sedan rubriktaggar i fallande ordning istället för att använda text i fetstil som underrubriker. De andra rubriktaggarna kan får det finnas fler av, använd dem ungefär som när man skriver en rapport.
  3. Titeltaggen ska precis som rubrikerna innehålla sökord men även vara meningsfull för besökarna. Många anser att man för bästa SEO-effekt ska placera de relevanta sökorden först i rubriken. Detta leder till att sidans namn placeras längst bak i titeln. Jag förespråkar att man placerar sidans namn först i titeln, följt av t.ex avdelningens namn (såhär: Hemsidan.se – Om hemsidan). Detta eftersom jag anser att det är mer användarvänligt, om användaren t.ex lägger till din sajt bland sina favoriter så visas sajtens namn först och inte ett avdelningsnamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *