En våg av spam drar fram

spam

För några dagar sedan läste jag att det derar fram en spamvåg över Sverige. Det pratades om en stor ökning av spam som träffar svenska mailkonton och bloggare.

De senaste dagarna har jag märkt av en markant ökning av spam här på bloggen. Som tur är har jag Akismet  installerat. Idag har jag kastat över 100 spamkommentarer som aldrig fick se dagens ljus tack vare Akismet. Under gårdagen var det något liknande antal spamkommentarer.

Så länge jag kör Akismet är jag inte orolig för att något spam ska slinka igenom. Missar Akismet så ligger de som ”pending”  i WP-admin. Där fångas de snabbt upp av mig och kommer aldrig ut i offentligheten.

9 kommentarer

  1. Du kanske har ställt in Akismet att radera misstänkt spam automatiskt? Jag har valt att rensa spamkommentarer manuellt och ser dagligen hurmycket spam som landar i filtret.

  1. Akismet är riktigt effektivt även om det ibland fångar en riktig kommentar. Då handlar det ofta om kommentarer som ser ganska spammiga ut, t.ex. sökord som namn och någon URL som triggar Akismet. T.ex innehåller gambling, tjäna pengar.

   Utan akismet hade det varit riktigt jobbigt att moderera kommentarer, särskilt dessa dagar. Jag tömde nyss 73 spamkommentarer.

 1. Har också sett en markant ökning av spamkommentarer på min blogg. Även fått en held del mailspam på sistonde som passerats hotmails filter.

 2. Har själv inte märkt av någon direkt ökning av Internet-spam. Men jag har dock märkt av en ökning i försökta sälj-mejl och telefonsamtal. Januari och februari är ju ganska torra månader för företag så jag kan förstå i att försäljare brassar på lite extra.

 3. Mitt mailspam har ökat vansinnigt senaste veckorna, men på sajterna lyser det med sin frånvaro. De kanske inte är så populära, vad vet jag :P

 4. Glomde lagga till Akismet pa en av mina bloggar otroligt med spam tills jag kom pa att jag glomt det. Nu har inte min blogg ens speciellt mycket trafik kan inte tanka mig hur mycket spam det kommer pa hemsidors som har miljontals besokare varje dag..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *