DoFollow på Blogg.se

Bloggar som ligger på Blogg.se har sedan en tid tillbaka ingen NoFollow i länkar som visas i kommentarerna. Det gäller endast de länkar som visas där man anger sin egen blogg/hemsida. Länktexten blir då samma som den URL man angav i formuläret. Detta gör att det inte går att helt frått välja länktexter, men det gynnar ändå din länkpopularitet. I fall som detta är det bra om man har en sökordsdomän, då får man ändå med sitt sökord i länktexten.  Den blir då “http://www.sökord.se”, eller när Google filtrerat bort det oväsentliga “http www sökord se”.

Länkar kan även placeras i kommentarstexten, där det också är möjligt att länka valfritt ord/fras. Dessa länkar får dock attributet NoFollow, och är därmed värdelösa ut SEO-synpunkt. Jag ställer mig positiv till beslutat att behålla/använda NoFollow i det senare fallet. Skulle även dessa länkar vara utan NoFollow så kommer det garanterat att missbrukas av SEO:are.

Nu hoppas jag att alla som kör med egna installationer av exempelvis WordPress tar bort NoFollow på kommentarer. Med Akismet slipper ni spamrobotar och behöver inte bekymmra er för automatiserade attacker. Det manuella spammandet kan dock öka en aning, men då har ni ju möjligheten att radera kommentarer inte håller måttet och är uppenbara spamkommentarer.

Hittills har jag skaffat mig över 30 inlänkar från bloggar på Blogg.se. Genom att skriva bra och relevanta kommentarer gör jag både bloggaren och mig själv glad. Att dessa inlänkar sedan har ett betydligt lägre värde än andra, konstruerade länkbyten bryr jag mig inte om. En länk är en länk och drar sitt lilla strå till SEO-stacken.

26 kommentarer

 1. Hej, tack för en bra artikel! Hade faktiskt ingen aning om att Blogg.se tagit bort NoFollow. Driver själv flera siter i WordPress, men har inte hittat inställningen för att ta bort NoFollow – vart hittar man det?

  Trodde för övrigt att det var “DoFollow” som standard på kommentar-länkarna i WordPress…

  Tack på förhand!
  Martin

 2. Det finns ett plug-in att installera som tar bort NoFollow. Här hittar du det:
  http://kimmo.suominen.com/sw/dofollow/

  Man borde ju i och för sig även kunna gå in i tema-koden och ta bort NoFollow-attributen. Det var ett tag sedan jag höll på med det och kommer inte ihåg. Jag har i alla fall plug-in:en installerad.

 3. Ifall alla bloggar kör nofollow så kommer inte Google kunna göra relevanta indexeringar. Ifall alla bloggar använder Dofollow så blir det bara spamming. Dags att vakna! Marknadsför era hemsidor utanför internets trånga värld.

  1. Jag anser att man kan klara sig utan spam även om man kör DoFollow. Sedan jag tog bort NoFollow har jag inte gett kraft åt något automatiserat spam alls. Akismet gallrar bort spam med förvånansvärt bra träffsäkerhet.

   Håller dock med dig om att det inte skadar att marknadsföra sig utanför internet. Har dock en känsla av att det kostar betydligt mer.

 4. Det känns verkligen som att Akismet är tillräckligt bra för att gallra bort det mesta utav spammet, och då ser jag ingen anledning till att inte ha dofollow länkar.

 5. Skönt att ännu en följer detta. Har börjat läsa två bloggar regelbundet som jag inte kände till förut genom denna lista av dofollows på soloptimering.nu. Kul!

 6. Dyker upp mer och mer bloggar med Follow. En bra följdeffekt är att man får fler läsare och förhoppningsvis fler läsare som börjar följa ens blogg!!!

 7. Jag tycker det är en fantastiskt av webmasters att dela med sig av länkkärleken. fler och fler gör det!
  Det är ett sätt att belöna de som följer och kommenterar bloggen.

 8. Intressant kommentar. Så länge man slänger in en kommentar som tillför något till diskussionen så är det helt okej om man länkar tycker jag.

 9. Det viktiga är ju att man använder sig av dofollow på rätt sätt, jag har inte märkt någon ökat spamning och själv använder jag av akismet också!

  1. Jag tycker att NoFollow ska användas sparsamt. Viktigt att poängtera är att man inte kan spara någon länkjuice genom att sätta NoFollow på länkar. NoFollow-länkat tar lika mycket länkjuice som DoFollow.

   Jag sätter NoFollow på affiliate-länkar och länkar till konkurrenter (eftersom jag såklart inte vill ge dem någon juice).

   När det kommer till spam så skjuter spammarna urskiljningslöst och struntat i NoFollow. Det manuella spammandet kan dock öka endel, men då får man vara lite mer observant mot uppenbara fall. Akismet är ett mycket bra plugin till WP som löser problemet med spamkommentarer.

 10. Det svåra med att skriva kommentarer på Blogg.se är att hitta bloggar som skriver om något vettigt. Typ 90% av alla som äger en blogg skriver väl om mode ? Inte helt lätt att hitta något om sin nisch tycker jag.

  Men visst, där finns ju några bloggar man har hittat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *