Delicious-bokmärken

Låt dina besökare enkelt skapa bokmärken på sitt del.icio.us-konto på dina olika sidor. Du kän väen lägga enbart en bokmärkeslänk på startsidan om du anser att du inte har så mycket innehåll av värde för besökarna att skapa bokmärke till. Det kan vara så att det är din sida som helhet som är värd att göra ett bokmärke till, men om du t.ex som jag har tusentals filmklipp och bilder så kan det vara idé att låta besökarna bokmärka enskilda sidor.

För att skapa en bokmärkeslänk till din webbplats startsida använder du följande länk:
<a href=”http://del.icio.us/post?url=http://www.dinsida.se&title=Dinsida.se”>Skapa Del.icio.us-bokmärke</a>

Vill du låta besökarna skapa bokmärke till en specifik sida på din webbplats så kan du helt enkelt skriva in den exakta adressen efter url= i ovanstående kod. Lite mer avancerat blir det om du har en ASP-sida med QueryString’s. Då måste du göra om ? och & till ASCII.

ASCII-nummret för frågetecken är “3F” och för &-tecken “26”. Så här ser URL:en ut efter att ? och & bytts ut, notera att det även ska vara ett %-tecken före ASCI-nummret.
http://del.icio.us/post?url=http://www.dinsida.se/sida.asp%3Fvisa=sida%26id=<%=RecSet(“id”)%> 

Genom att låta besökarna göra bokmärken till din webbplats ökar dels chanserna att de återvänder. En kanske ännu större bonus är att de flesta delar med sig av sina bokmärken med alla andra Delicious-användare vilket gör att även många av dom kan hitta till din webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *