Dags att bli affiliate

Jag har under en längre tid enbart kört Adsense på mina sajter, men tänkte nu testa på hur det går med affiliate. I ett försök ska jag nu se om det går att göra sajterna mer inkomstbringande genom provisionsbaserade annonser. Jag har ju som främst resesajter och då känns det naturligt att erbjuda hotellbokning under varje hotellrecension. Förhoppningsvis kan dessa relevanta annonser generera några avslut. I dagsläget använder jag Tradedoubler och Double, där jag tycker den förstnämnda är överlägset bäst på hotellannonser. Jag har ännu inte lyckats lista ut hur man kan anpassa varje annons så att besökaren kommer till det aktuella hotellet genom ett enda klick. Chansen att åstadkomma avslut borde vara mycket större om besökaren slapp göra en sökning efter hotellet på bokningssajten, utan kom rätt redan från början.

Jag vill kunna köra Adsense även fortsättningsvis, och tanken med annonserna för hotellbokning är att de ska vara diskreta. De ska endast bestå av en liten knapp “boka här” under respektive hotellrecension. På detta vis kan jag få in fler annonser på sajterna utan att de för den delen ser ut att svämmas över med reklam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *