Chitika och Adsense

Igår upptäckte jag ett för mig helt nytt annonseringsprogram, Chitika. Annonserna från Chitika är inte helt olika Adsense rent utseendemässigt. De är inte kontextuella, d.v.s. anpassas automatiskt efter innehållet på sajten. Enligt Chitika själva går deras annonser utan problem att kombinera med Google Adsense då de inte bryter mot Googles riktlinjer för Adsense. Jag manar dock till försiktighet. Använd t.ex. olika färger för att de inte lika lätt ska kunna uppfattas som Adsense-enheter. Chitika kan endast användas på engelskspråkiga sajter.

Jag har också läst lite om att Chitika är bra som komplement till Adsense och att man på så sätt kan öka sin CTR och i slutändan intäkterna.

freedomideas.com/adsense-and-chitika-combos-that-will-skyrocket-your-ctr/

4 kommentarer

    1. Det var länge sedan jag testade Chitika och jag tror fortfarande annonserna ska placeras på engelskspråkiga sajter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *