Bättre ranking på Google med relevanta utlänkar

Det kan faktiskt gagna din webbplats ranking på Google att länka till andra relevanta sajter utan att du för den delen kräver en tillbakalänk från dem. Google’s mål är ju att besöka och indexera alla möjliga webbplatser på nätet. En viktig del för att det ska vara möjligt är att de webbplatser de besöker har utgående länkar som för dem vidare till nya sajter. Därmed kan man dra slutsatsen att Google inte är särskilt förtjusta i återvändsgränder.

Att använda nofollow på utgående länkar behöver alltså inte vara till någon nytta alls. Syftet med denna möjlighet är enligt Google att webmasters ska kunna hjälpa dem. Genom att sätta nofollow på sponsrade länkar ger man inte dessa någon oförtjänt fördel i Google’s sökresultat. Det är ju köpta länkar som inte bör få en “röst” som om de vore naturliga länkar.

Jag tycker ni borde testa att helt utan krav på tillbakalänk lägga upp länkar till några relevanta webbplatser med hög PR och se om det ger er bättre ranking. Det skadar ju i varje fall inte att försöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *