Arvidsjaurs turistbyrå

När jag letade efter relaterade sajter till en av mina resesajter hamnade jag på Arvidsjaurs turistbyrås sajt. De hade av någon anledning en sida [http://www.arvidsjaur.eu/turistinformation/hamburg-sevärdheter-nöjen-turistinfo-information-om-hamburg.html] som handlade om Hamburg. Sidan är lite suspekt då den huvudsakligen består av text kopierad från Wikipedia samt andra sajter. De har heller inte lagt ner något större arbete på rubriksättningar och styckesindelningar, texten verkar bara ha slarvigt  kopierats in.

Är detta ett verk av någon slapp SEO-konsult, en medarbetare, eller är det meningen att texten ska fylla någon annan funktion på sajten? Jag ser då ingen anledning av turistbyrån i Arvidsjaur att skriva en presentation av Hamburg. Sidan innehåller dock inga länkar i texten vilket skulle vara ett bra tecken på att en SEO-konsult varit i farten.

Dessutom ser sidans namn väldigt suspekt ut, inte döper man väl filen till hamburg-sevärdheter-nöjen-turistinfo-information-om-hamburg.html om det inte vore för att få in sökord i URL:en.

Efter lite mer research har jag hittat Arvidjaurs riktiga turistbyrå. De har exakt samma kontaktuppgifter som återfinns på .eu-domänen. Det är inte så att jag inte var skeptisk mot .eu-domänen från början, den har ju inte direkt någon tillförlitlig design. Det som fick mig att ändå inte helt avfärda den var att kontaktinformationen finns på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *