Är mycket innehåll dåligt för reklamen?

Ja vad vill jag säga med den rubriken egentligen? Jo, det verkar som att ju mer innehåll man har på en sajt destå mindre klickas det på annonserna. Detta kan helt enkelt bero på att om besökaren hittar det denne letar efter direkt på din sajt så behövs det inget klick på annonserna i jakten på svar. En annan anledning kan vara att du med det myckna innehållet lyckas intressera besökaren så mycket för din sajt att denne inte vill släppa taget om den.

Jag vill heller inte ge dig rådet att hålla igen på innehållet, det är ett viktigt verktyg för att ranka bra på Google. Mer innehåll ger mer indexerbar text som kan ge utslag på flera sökfraser. Dessutom gillar Google sajter med mycket innehåll, det verkar påverka rankingen till det positiva.

Jag vill absolut inte avråda från mycket och bra innehåll, personligen tycker jag det är lika roligt att se nöjda besökare som pengar som rullar in. Med mer innehåll på din sajt kanske det är ännu viktigare att tänka på annonsplaceringen. Experimentera dig fram genom att byta plats och färg m.m. på annonserna då och då. Man ska inte ta förgivet att intäkten/besökare kommer vara lika hög när sajten får många fler besökare. Det är naturligt att den sjunker om den tidigare nivån var väldigt hög. Det borde dock kompenseras gott och väl av den ökande besöksstatistiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *