Är GSERP tillbaka på allvar?

Sökpositionstjänsten GSERP har legat halvt nere sedan en tid tillbaka men verkar åter vara uppe för fullt. Som jag förstått det har tjänsten varit väldigt resurskrävande och gjort så att någon begränsning hos webbhotellet uppnåtts.

GSERP är ett fantastiskt verktyg för alla som vill hålla koll på sin sajts position på sökjätten Google. Här kan man snabbt se vilken position webbplatsen innehar för olika sökord eller sökfraser. Med andra ord slipper man bläddra igenom sökresultatet manuellt för att till slut kanske upptäcka att man inte ens finns med på de tio första sidorna. Tidsbesparande helt enkelt!

10 kommentarer

 1. Det skulle vara trevligt om den kom för Google.com också :) men nu ska jag inte begära för mycket utan att ha koll på hur mycket jobb som ligger bakom…

 2. GSERP är tyvärr inte helt stabil ännu men jag jobbar på det. Jag har nyligen gått igenom koden för att hitta eventuella fel som orsakat nertiden men inte funnit några.

  Jag får helt enkelt acceptera att gserp är ett prestandamonster och inte platsar på ett vanligt webbhotell. Jag har dock gjort ett sista försök med några optimeringar som jag hoppas kommer få tjänsten på fötter igen. Bland annat har jag lyft ut den tyngre delen till en fristående servermodel som jag kör på min desktop.

  Jag håller även på (när jag får tid över) med ett användarsystem. Användare kommer kunna lägga in sin sökord och därefter få automatiska rapporter om hur det går i serpen en gång i veckan/månaden. Förutom det blir det en slags domänhanterare också.

  Skulle vara roligt om du vill vara betatestare framöver.

  Tack för inlägget och länken! :)

 3. Jag gillar som sagt tjänsten och är gärna betatestare. Med automatiska rapporter m.m. tror jag din tjänst har stora möjligheter att lyckas som betaltjänst framöver. Även om det däär med att ta betalt på nätet är ett känsligt område i dessa gratistider. Jag skulle i alla fall kunna tänka mig att betala en månads- eller årsavgift för en “utökad” version av GSERP.

 4. GSERP är mycket bra, hoppas att tjänsten får vara kvar. Det går att utveckla till en betaltjänst. Behåll den grundläggande tjänsten som gratis och utökade rapporter som betalalternativ.

 5. Tack för er feedback om betallösning.

  Min dröm är att kunna tjäna pengar på tjänsten och min första tanke är att köra en engelsk betalvariant på gserp.com samtidigt som gserp.se kan fungera bra för utveckling, tester och därmed vara gratis.

  Ett annat alternativ är att ha en premiumversion. Exempel på premiumfunktioner:

  1. Automatiska placeringsuppdateringar varje dag.

  2. Mailutskick vid olika situationer. Tex när sökord X når placering bättre/sämre än position Y.

  3. Obegränsat antal domäner och sökord

  Något annat som kan anses vara värdefullt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *