Skaplig design, dåliga språkkunskaper

Tittade in på Hahaha.com häromdagen och möttes till en början av en “gulglad” webbplats. Designen är  passande för en humorsida. Efter en kort stunds surfande upptäckte jag dock stavfel efter stavfel. Detta är ett bra exempel på hur viktigt språket är för att få webbplatsen att kännas seriös. Idiotstavningar som “tids-schemat” och “smyg lanseras” gör att i alla fall jag tappar hoppet om ungdomen. Varför är det så svårt att veta när ord ska vara ihopskrivna? Det hörs ju på ordet, man säger ju inte “smyg lanseras” med en andningspaus mitt i ordet. Ordet “dej” upprepas ett antal gånger samt att skaparna inte har riktig koll på när stor respektive liten begynnelsebokstav ska användas.

Värt att nämna är ju att sidan ännu är på någon form av teststadie. Vi får hoppas att den lanseras på allvar efter att sommarkursen i Svenska A är avklarad.

Summan av kardemumman är alltså: Känner du dig osäker på dina språkkunskaper bör du läsa boken Svenska skrivregler innan du publicerar din webbplats. Sen är det klart att stavfel kan smyga sig in av misstag, det är sånt som händer.

Särskrivning, kassa skrin

Men…
…värst är i alla fall bloggarna, och då speciellt fjortisbloggarna som skriver om smink skåp och läpp stift m.m.

Några länkar till sidor om särskrivningar:
http://www.avigsidan.com/avigsidan/om_sarskrivn.html
http://www.skrivihop.info.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *